Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

понеделник, 21 май 2018 г.

Според Любовта

Франсиско Кандидо Шавиер
Насъщния Хляб Днес

продиктувана от духа Еммануел

Според Любовта

- Глава 83 -

"Защото, ако брат ти се почувства оскърбен, 
поради това, което ядеш, 
ти вече не ходиш според любовта. 
С яденето си не погубвай онзи,
за когото е умрял Христос."

ап. Павел, Послание към Римляните (14:15)


Във всички епохи догматичните предразсъдъци са създавали жертви и в този концерт на неразбирането наследниците на Християнството не са пропуснати.

Дори днес сектантски процедури, макар и по-малко стриктни в техните проявления,  продължават да създават душевна болка и да пренебрегват чувствата.

В една друга епоха учениците на Юдаизма се карали ожесточено за традициите по отношение на нечистата храна. В днешно време вече не сме изправени пред темата за жертвоприношенията на животни в Храма; въпреки това старите  причини за спорове и раздори бяха заместени от нови религиозни формалности.

Има духовници, които се чувстват като мисионери, само докато извършват службите, за които са компетентни, и има вярващи, които не разбират размишлението и духовната служба освен в Неделя сутрин, докато си казват молитвата като едно изключително външно поведение.

Ученици, които вече са успели да преодолеят такива бариери, би трябвало мълчаливо да сътрудничат за разширяване на ползите от тяхната победа.

Би било абсурдно да преодолеете това препятствие, а след това умишлено да продължите с чисто конвенционални прояви. Но също би показало липса на милосърдие да обиждате братята и сестрите, които все още преживяват мъчителни ментални конфликти вътре в себе си пред идеята за един величествен Бог.

Когато наблюдавате един приятел, който все още е затворник на тези илюзии, спомнете си, че и за него също Учителя  е отишъл на кръста. Поставете доброжелателството пред анализа и вашата забележка ще бъде конструктивна и очистваща. Докато има разбиране в дълбините на душата ви, вие ще намирате безкрайни ресурси за помощ, да обичате и да служите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар