Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

неделя, 13 май 2018 г.

Помислете малко

Франсиско Кандидо Шавиер
Насъщния Хляб Днес

продиктувана от духа Еммануел




Помислете малко

- Глава 2 -

"Исус им отговори: Казах ви и не вярвате.
Делата, които върша в името на Своя Отец,
те свидетелстват за Мене."

ап. Павел (Йоан 10:25)

Тревогите на обикновените индивиди по отношение на семейните традиции и земните институции, към които те са се привързали, са често срещани, както е и тяхната гордост от конвенционални титли, които идентифицират кои са те като личности.
Все пак в живота, който е истинския, никой не е познат чрез такива неща. Всеки дух донася със себе си живата история на своите собствени дела и само работата, която е свършил ще разкрие достойнствата  или недостатъците на му.
С това ние нямаме предвид, че думите нямат своите безспорни предимства; човек трябва да разбере, че думите също са един съществен потенциал, получен от Безкрайната Доброта като един божествен ресурс; за това за нас е решаващо да знаем със сигурност какво правим с този дар от Вечния Господ.
В този смисъл изказването на Исус е обгърнато в непреходна красота.
Какво бихме казали ние за един Спасител, който е поставил правилата за човечеството без да е взел участие в неговите проблеми и трудности?
Христос започна Неговата божествена мисия сред селяни; Той живееше сред сприхави Доктори на Закона и непокорни грешници; Той вървеше с болните и страдащите. Той ядеше твърдия хляб на скромните рибари и изпълни своята свята работа между двама крадци.
Вие на какво се надявате?
Ако очаквате един лесен живот и известно положение в света, спомнете си Учителя и помислете малко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар