Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

вторник, 15 май 2018 г.

Тревоги

Франсиско Кандидо Шавиер

Насъщния Хляб Днес

продиктувана от духа Еммануел


Тревоги

- Глава 8 - 


"и всяка грижа възложете на Него, 
защото Той се грижи за вас."
1 Петър (5:7)

Тревогите поставят началото на много престъпления на Земята и никога не сътворяват нищо полезно .
Неизменно сприхавите хора настройват всички шансове срещу себе си.
В контраст на мъчителните тревоги уроците по търпение, които дава Природата се появяват във всеки сектор на човешкия път.
Ако хората бяха родени за да са постоянно тревожни, би било равносилно да кажем, Без съмнение, пейзажа постоянно се променя, принуждавайки ни да се изправим пред неприятни изненади, като резултат от нашето неадекватно отношение, докато преживяваме щастие или болка. И все пак една съществено важна повеля на Закона ни задължава да прогресираме ежедневно в посока на доброто.
Тревожността ще се опита да принуди нежните сърца, защото земните пътища крият много тъмни ъгли и много нерешими проблеми. В този случай нека си спомним препоръкат, която ни дава апостол Петър.
Хвърлете своите опасения и обезпокоителни страхове в надеждата, която имате в Нашия Небесен Отец, защото Божествената любов желае благосъстояние на всички нас.
Просто трябва пламенно да желаем победата на Свелината, да сме упорити в търсене на мир, да дисциплинираме себе си за единението с по-висшите нива и да сме настойчиви в синхронизирането ни с най-висшите сфери.
И все пак не забравяйте, че тревожността винаги предхожда едно падение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар