Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

четвъртък, 13 юли 2017 г.

Случаят на Антоан Бел - САМОУБИЙСТВО поради обсебване

"Ние само искаме да узнаем какво е положението ти
и какво се случва с теб сега?
И ако ние можем да сме ти полезни по някакъв начин?"




Така започва разговорът с духа на Антоан Бел, бивш банков служител,  проведен от Парижкото спиритическо общество на  17 Април 1865г., което по молба на негови близки приятели призовава духът му само 2 месеца след като той сам слага край на живота си.

Никоя история не е такава каквато изглежда на повърхността.
Всеки може да бъде на мястото на този Дух, за това не бързайте да го съдите по заглавието.
Божията милост е наистина безкрайна, а наш дълг е да говорим за нея и да окуражаваме събратята си, били те в материално тяло или в дух.

Един малък, но ярък пример за истинската дейност по милосърдие, благотворителност и утеха към страдащите духове, която извършва Спиритизма в своите практики.
Както живите се нуждаят от напътствия и утеха, когато се изгубят от своя път в земния живот, така и различните духове, които не успяват по различни причини да се присъединят към полагащото им се място в духовния свят, имат нужда от ориентация и окуражаване.

Случаят е откъс от книгата "Heaven and Hell" на Алан Кардек. (цялата книга онлайн за слушане http://www.kardecradio.com/index.php/spiritist-audio-books/heaven-and-hell)

превод: Павлина Николова

Група за изучаване на християнския Спиритизъм по Алан Кардек: https://www.facebook.com/groups/704234613047102/?ref=bookmarks


Преводи на оригинални творби на френския философ и медиум Алан Кардек, послания на Шико Шавиер и други спиритистки автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите и страданието, егото, злото и доброто, благотворителността и милосърдието, помощ за духовете и помощ за живите загубили свои близки: http://spiritismallankardecbg.blogspot.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар