Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

сряда, 31 май 2017 г.

Духовете (духовните водачи) не идват за да лишат човека от Закона за работата

В работата си с регресия в минали животи често съм чувала хора да изразява съмнения не получаваме ли наготово всичко, ако се допитваме до подобни средства, не пречи ли това на нашите уроци и развитие. А някои от тях откровено смятаха, че това не бива да се прави и че не е редно да се "съкращава" и улеснява така пътя за развитието на духа.

Между моята работа като терапевт и човек, който среща най-различни съдби, истории за души, които започват далеч назад и ще продължат още много животи напред след настоящия, и Спиритизма, който обяснява интересните, но и често не разбирани връзки между физическия материален свят на хората и нематериалния свят на Духовете, и който на свой ред лекува душите - и на инкарнирани и на дезинкарнирани, всъщност има много общо.

Повечето от вас знаят за съществуването на духовните водачи и че всеки от нас има такъв (един или повече) - Духове, които са преминали сериозно развитие и в определен етап са заслужили отговорността да насочват и съветват други духове, докато те изживяват своите учебни изпитания в инкарнации във физическо тяло.

В една част от терапевтичния процес на регресията в минали животи, когато молим за помощ духовния водач на човека и задаваме към него важни за настоящия живот въпроси, забелязах една тенденция, която се повтаряше отново и отново.
Тази тенденция оборва страховете на първата група хора, за които писах в началото - страховете, че нещо ще ти се даде наготово и няма да си научиш уроците.


Следния откъс от "Евангелие според Спиритизма" написана още през средата на 19 век от френския философ Алан Кардек съвпада изцяло с наблюденията ми върху общуването с духовните водачи в регресия.

"Търсете и ще намерите

Ако Бог беше лишил  човека от работа за тялото, неговите крайници щяха да атрофират; ако беше го лишил от работа за интелекта, неговия дух щеше да остане в детството, в състояние на животински инстинкт. За това е направил работата необходимост за него и му е казал: Търси и ще намериш; работи и ще произведеш. По този начин ще бъдеш дете на своите деяния, ще получиш заслуженото за тях  и ще бъдеш възнаграден според това, което си направил.

 Поради този принцип Духовете (духовните водачи от моите наблюдения също) не спестяват на човека изследователската работа, предоставяйки му вече готови за употреба открития (готови отговори) и нововъведения, така че той да не прави друго освен да взима това, което поставят в ръцете му, без дори да изпита неудобството да се наведе за да вземе или пък да мисли. Ако беше така и най-мързеливия щеше да може да забогатее, и най-невежия щеше да стане мъдър, без да им струва нищо, и двамата щяха да си припишат заслуги, които нямат.
Не, Духовете (духовните водачи) не идват за да лишат човека от Закона за работата: те дават единствено за да му покажат целта, която си струва да постигне и пътят, който води към нея, казвайки му:
"Върви и ще пристигнеш.
Ще се сблъскаш с камъни;
гледай и сам ги премахвай.
Ние ще ти дадем необходимата сила, ако искаш да я използваш."

Помолете се за светлина, която да освети пътя ви и тя ще ви бъде дадена;
помолете се за сили, за да устоите на злото и ще ги имате;
помолете се за помощ на Добрите Духове и те ще ви придружат
и както ангелът на Тобиас, ще ви водят;
помолете за добри съвети и те никога няма да ви бъдат отказани;
почукайте на нашата врата и тя ще ви се отвори.
Но помолете искрено, с вяра, доверие и страст;
покажете се смирени, а не арогантни,
или ще бъдете оставени на своите собствени сили
и вашето падение ще бъде наказание за гордостта ви."

Откъсът е от Евангелие според Спиритизма,
Глава 25 - Търсете и ще намерите

Павлина Николова,
Блог Хипнотична регресия и минали животи
http://dolorescannonbg.blogspot.bg





1 коментар: