Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

петък, 3 март 2017 г.

Шико Шавиер и Уфологията - лекция на Жералдо Лемос Нето


Жералдо Лемос Нето разглежда въпросите за извънземните от гледна точка на Доктрината на Спиритизма и работата на Шико Шавиер.

Източник: https://www.youtube.com/watch?v=cS-HoUDmzKI&index=2&t=1308s&list=PLnTgcZReG7_rfilm2XHfgVcmOGKJPFdjk



Това, за което ме помолиха да говоря е Шико Шавиер и УФОЛОГИЯТА.
Какво е отношението на Шико Шавиер по въпроса за съществуването на извънземни същества?



Една моя фейсбук публикация, в която засягам тази тема, се завъртя и беше много споделяна и разпространявана. За наша изненада започнахме да получаваме редица критики, които обаче най-много идваха не от друго място, а от самото движение на Спиритизма. Имаше въпроси - "Как си позволяваме ние да говорим за един толкова голям абсурд - съществуването на извънземни същества, съществуването на извънземни цивилизации...!"
Но това, което най-силно привлече вниманието ми, е силата, с която бяхме атакувани от т.нар. "духовни хора". Защото честно казано, това е едно абсолютно противоречие: Човек, който се обявява за духовен, а в същото време критикува идеята за съществуването на извънземни цивилизации!

Защото Алан Кардек, основателя на Доктрината на Духовете, през 1857г. издава "Книга на Духовете". И тук имаме един визионер, защото е имал куража...
Ако Шико Шавиер е имал куража през 1971 г. в ТВ Програмата Пинга Фого да се превърне в първата религиозна личност от цял свят, която говори публично по радио и телевизия (ТВ ТУПИ в Сао Паоло) за съществуването на извънземни цивилизации, то Алан Кардек няколко години преди настъпването на 20ти век е говорел за множественост на обитаемите светове. В "Книга на Духовете", която той разпространява от 18 Април 1857г. в Париж. Ако искате да ги проучите това са въпроси 54, 55, 56 от Книга на Духовете. Само няколко въпроса, но толкова значими.

Като например:
- Всички сфери, които се движат в космоса, обитаеми ли са? - попитал Алан Кардек.
И висшите Духове му отговорили:
- Да, и човекът далеч не е, както предполага, пръв по разум, доброта и съвършенство. Има обаче хора, които се мислят за много силни и си въобразяват, че само това малко кълбо има привилегията да бъде населено с разумни същества. Горделивост и суета! Те мислят, че Бог е създал Вселената само за тях.

Изявлението, което той прави тук е подобно на това, което Галилей е казвал за Земята навремето.
И Алан Кардек казва още, коментирайки отговора на духовете, той казва: Бог е населил световете с живи същества и всички те допринасят за крайната цел на Провидението. Да вярваме, че живите същества са ограничени в обитаваната вселена до една точка на земята би поставило под съмнение съществуването на Бог, който не прави нищо безполезно.

Там Алан Кардек формира тези 450 въпроса и поставя един от 14те стълба на Спиритизма - МНОЖЕСТВЕНОСТ НА ОБИТАЕМИТЕ СВЕТОВЕ, много по-рано преди това да се случи и да бъде установено от самата наука.

Ние трябва да сме наясно със следното:
- През 19ти век не се е знаело за съществуването на други галактики. Земната наука считала, че всичко е Млечния Път, че всичко се намира в Млечния Път. Не се знаело за съществуването на други планети извън Слънчевата система; неща, които са доказани от науката през 21 век.

За това Духовете предварително дали една научна реалност, която щяла да бъде призната научно много по-късно.

Сега нека се върнем към Шико Шавиер и образа му тук.
Много хора започват от 2011г. да ни критикуват и още повече, когато излиза книгата "Não será em 2012" ("Няма да бъде през 2012") редактирана от спиритистката на Сао Паоло, нашата обичана д-р Марлене Нобре, която прави заедно с нас и следи за  излизането на Крайния Срок според Шико Шавиер - за извънземните, Луната и прогреса на Земята / Data Limite.

И има хора, които твърдейки, че толкова добре познават доктрината на Спиритизма, започват да заявяват следното:
- В произведенията на Шико Шавиер не се говори за извънземни. Вие си измисляте това. Шико Шавиер никога не е говорел за Уфология. Това е измислица. Вие се възползвате от неговия образ.

Искам да ви кажа следното:

В действителност, приятели, има едно огромно непознаване на произведенията на Шико Шавиер. Едно непознаване, което е почти абсолютно непознаване, защото този необикновен човек тук, който въпреки, че изучаваше по земните стандарти само до 3ти клас в началното училище, е публикувал до днес в Бразилия 491 книги.

И една книга беше публикувана на английски език в САЩ  през 1966г. през Май със заглавието "The world of the spirit" (Светът на духовете), получена от Шико на английски език съвместно с медиума Валдо Виейра. А тук в Бразилия - 491 книги.

Виждам, че голяма част от вас, които Жулиано попита дали сте спиритисти, голяма част вдигнаха ръце. Вие сте спиритисти. Няма да навлизаме във въпроса за другите, които не са.

ВИЕ ПРОЧЕТОХТЕ ЛИ ВЕЧЕ 491 КНИГИ НА ШИКО ШАВИЕР?

Никой ли не си вдигна ръката?
И аз няма да си я вдигна. И аз не съм ги прочел, независимо, че съм негов изследовател и бях негов приятел.
И аз не познавам произведенията на Шико Шавиер и не бих си вдигнал ръката.
Факт е, че е невъзможно да опознаете делото на този човек. Ще са ни нужни много животи, много прераждания, за да разберем огромния труд, който този човек е реализирал на Земята!
492 книги публикувани до сега.
И има все още огромен материал на Шико Шавиер, който не е редактиран и не е публикуван, Материал, който е в Бразилската Спиритистка Федерация и по който работят различни редактори, но все още не е редактиран и не е издаден.

Сега по-важно е в коя книга от тези 491 книги, които Шико Шавиер е публикувал, в коя от тези книги той за първи път говори за други цивилизации?
Някой знае ли? Никой...
Не... не говори за това в "Наш Дом", а и книгата "Наш Дом" излиза през 1944г.
Шико Шавиер започва да психографира през 1927г. на 8ми Юли.
Първата си книга той публикува на 2ри Юни 1932г. - "Parnas de além túmulo" - "Парнас от отвъдното".
Втората книга e "Cartas de uma morta" - Писма от една покойница. Ето я тук втората книга психографирана от Шико Шавиер.
Може би трябва да се счита за първа поради следното:
Тези съобщения са диктувани и написани чрез психографиране от Шико Шавиер, но от духа на неговата майка Мария Жоао де Деус. 
Един познат дух.
Какво съобщава тя на Шико?
Тя му разказва за своята дезинкарнация (отделяне на духа от тялото при физическа смърт), за пристигането и в един духовен свят, за контактите и с нейните ментори и духовни водачи.
И от онова място тя посещава различни духовни нива на Земята, прави контакт с различни духовни градове по подобие на Наш Дом, които съществуват на духовния план на Земята.

Но тя отива и по-далеч.

В един момент тя се обръща към своя ментор:

- Чуйте, на Земята аз бях запленена от планетата Сатурн. Смятах, че тя е много красива планета със своите пръстени. Дали бих могла да отида до там? Дали бих могла да опозная планетата Сатурн.
И нейният ментор и казва да, и че той ще я отведе там да опознае Сатурн. Това е тук, в тази книга - "Писма от една покойница".

Сега интересно е следното.
Това е една снимка на Сатурн от сондата Касини (11 мин. във видео-лекцията горе в началото на статията).
Кой е цвета, който доминира?
Синьо.



Сега ще видим следното - глава 50 от книгата "Писма от една покойница".
Първо тя казва едно много интересно нещо:
 (И това приятели е публикувано още 1935 г. под издателство Лейк, тук, в Сао Паоло. тази книга е излязла 1935г.)

- Бе достатъчно да фокусираме в ума си еднакво желание - да отпътуваме за Сатурн, и се видях редом до един красив спътник и обвити в една атмосфера, различна от онази, с която бях свикнала в близост до Земята.


С други думи пътуването на духа на майката на Шико Шавиер до Сатурн е било мигновено. По-късно в глава 114 тя ще каже същото нещо относно Марс. Тя осъществява това пътуване мигновено в компанията на нейния духовен водач.
В глава 52 се казва:
- Синкавото Слънце на Сатурн.

Вижте добре образа от сондата Касини.

- Видях ментално една разнородна повърхност, като изглеждаше, че стъпвам върху струпвания повече или по-малко подобни на лед; почувствах се обгърната от атмосфера и температура, които бяха еднородни. Видях слънцето много далеч като една малка бледо синя топка.
И все пак аз не можех да знам, че става въпрос за слънце, защото беше толкова различно, и чак след като духовния водач ми го каза вече разбрах. Слънчевата светлина се простира навсякъде, но топлината е по-малко, което ме кара да се чувствам освежена и лека, и което придаваше на пейзажа величествен бледо розов отенък и едно дълбоко неопределено синьо.

След това тя описва градовете на обитателите на Сатурн. Интересно е, че тя говори и за растителния свят, който не е зелен на цвят, в който няма хлорофил, а има един синкав цвят.
В глава 53 тя говори за едни "чудовища - грозни и грациозни". Тя описва обитателите на Сатурн - извънземни същества, интегрирани на тази планета, в тази цивилизация, която може да бъде класифицирана, както казва Алан Кардек като една "щастлива планета". Не съвършена планета, но все пак щастлива планета.

И той продължава да описва това, което тя вижда:
"Докато размишлявах за това място, много високо над нас видях огромни многоцветни маси, които първо възприех за пъстри облаци и в същото време забелязах, че са странни същества, които се издигаха във въздуха с грациозни движения, въпреки че на мен ми изглеждаха странно. Нямаха нищо общо с вида на земното човечество, струваха ми се изключително грозни с техния животински вид и техните мембрани по крилата, толкова странни според мен и как успяваха да се въртят с такава лекота."

Разбира се, за нея е странно да види една цивилизация на различни същества, а не типичните за земята човешки същества... но същества различни и по-еволюирали в една по-напреднала цивилизация.

Тя разказва: Слънцето тук представя нови аспекти на светлината, защото неговата светлина в комбинация с атмосферните елементи се характеризира с непознати композиции; И тази етерна и мека светлина, която буди възхищение у нас, се запазва в своите вибрации чрез многобройни сателити, (ние знаем, че Сатурн има повече от 60 сателита, 60 луни), които отразяват слънчевата светлина мултиплицирайки светещи и цветни лъчи.

Сега за онова човечество, за онази цивилизация, тя ще каже...

Водачът я пита: "Спантаджи, какво мислиш при съзерцанието на съществата, които се носят, извън средата източник на обичайното? Липсва ли ти аналогия за да знаеш с какво да сравниш нещата? 
Тези създания, които ти приличат на неразвити животни от нивото на Земята, където зоофитите откриват нужните им елементи за живот, са високо развити, надарени с мъдрост, чувствителност и интелект. Техните чувства и възприятия превъзхождат много повече онези, които са характерни за земните хора. И основната цел и грижа на тяхното съществуване е подсилване на интелектуалната им мощ. Знаят как да управляват всички елементи на природата и да прилагат мъдро законите и.Със своите приспособления и постоянни проучвания те са превърнали този свят в един от привилегированите региони на Вселената, където душите отличаващи се със съвършенство и красота се подготвят за едно славно живеене.
Не живеят, както на земята, едно съществуване наситено с пороци и лоши навици. Не се хранят жертвайки животи, а се съобразяват с Природата и се възползват от това, което тя им предлага спонтанно и естествено, като се хранят с плодове.
Техните проблеми със съседите са опростени до край, защото не е позната амбицията, която на Земята доминира в сърцата.
Създали са си една политическа организация, която е висша и съответстваща на духовното им развитие, която регулира с абсолютно равенство всички въпроси на икономиката, която поддържат ситуацията на баланс и държи войните надалеч от тях."

Нека опитаме тук да разгледаме кои са ценните описания:

Първото ценно описание е, че духът на майката на Шико Шавиер говори какво тя е видяла на планетата Сатурн. В следващите глави тя ще открие следното - ще разбере кои са обитателите, съществата на Сатурн. И когато инкарнирана на това ниво, достигне 6 месечна възраст, тя придобива менталната способност да общува с всички живи същества на Слънчевата система. Медиумизма е тяхната най-голяма дарба и способност. Съществата от тази цивилизация са като Шико Шавиер още на 6 месечна възраст.

Тогава хората могат да си представят какъв свят е това. Един по-висш свят, превъзхождащ нашата земна сфера. Тя де факто е една миниатюрна точица на фона на величествеността на този свят.
И има още един детайл. Духовете ни казват, че Сатурн не е най-еволюиралата планета от Слънчевата система. Най-еволюиралата планета е Юпитер.







Алан Кардек пише за това в списание "Revue Spirite" на различни места, в различни години, показвайки ни, че от духовната информация най-съвършената планета в Слънчевата система е планетата Юпитер, която има една много по-напреднала цивилизация, от колкото нашето въображение има способността да разбере.




И както говорим на второ място Шико Шавиер ни разказва в специални разговори, че след Сатурн по-напреднала е Уран, след това Нептун. И за нещастие Земята е от последните на скалата на световете от Слънчевата система. Земята е по-добре по отношение на материя и организация на живота от 2 планети, които се считат за духовни затвори, затвори на духовете - планетата Меркурий и планетата Плутон. Според Шико Шавиер те са планети затвори.



"A caminho da Luz" - По пътя на Светлината

Еммануел през 1938г. ще напише отново чрез Шико Шавиер една книга наречена "A caminho da Luz" - По пътя на Светлината.
Кой от вас  я е чел?

Малко хора сред спиритистите... много малко хора. Книгата е невероятна, защото Еммануел не само засяга темата за историческата еволюция на Земята, но говори и за формирането на Земята, как Бог е извършил този процес на формиране на Земята.

Там например той казва, че планетата Земя може да бъде сравнена с една ниска сграда в периферията на нашия интерпланетарен град. Той нарича Слънчевата система - интерпланетарен град. Но този град от друга страна е част от много по-обширна нация, която междузвездна в сравнение с нашия Млечен път.

И в центъра на тази междузвездна нация, в центъра на нашия Млечен Път, можем да намерим чудни дворци, разкошни сгради, където светлината, любовта и мъдростта са постигнали максималното за нашата способност на разбиране.
Но ние в нашата Слънчева система оставаме в периферията.

През 1938г. той написва това.

Духът на Андре Луис още по-рано, през 1918г. ще напише една необикновена книга чрез Шико Шавиер, която се нарича "Еволюция в два свята", в която той обяснява с много детайли и информация въпросите за формирането на Земята, въпроса за човешката позиция пред Създателя, поставяйки ни в положение на съ-творци в по-ниското ниво. И че също съществуват други създания, много по-напреднали от нас, които са наречени Звездни Архитекти, които са съ-творци на по-високо ниво. И дава пример за един от тях - Исус Христос. Те са създания, които вече са постигнали своята духовна еволюция на едно много по-високо равнище от нашето и които имат способността например да работят върху формирането на планетите, звездните системи, мъглявините, галактиките. Те са съ-творци на по-високо ниво, докато ние, човешките същества продължаваме да сме съ-творци в по-нисшия план, защото ние сме съ-творци в една относителна степен.

Когато един мъж и една жена формират семейство и имат дете например, ние ставаме съ-творци в по-малкия план, на по-ниско ниво, формираме тела, временни тела, защото всички съ-творци имат преходни дейности. Хората конструират нещо, планират нещо, изпълняват това, което е било планирано вътре в една ограничена перспектива, винаги в съответствие с нашия капацитет на реализация.

Например един инженер може да конструира една конструкция, да си представи със своите знания как да направи едно нещо, как да се построи една сграда, една магистрала, едно пристанище. В неговите познания това ще премине етапи на планиране, изследване, а по-късно към практика, използвайки работната ръка, използвайки наличните ресурси. И така постепенно, с различни стъпки, тези същества, съ-творци на по-висше ниво ще правят същото по отношение на създаването на планети, на луни, на звездни системи и тела (като костюми за духа) в последствие.
Много е интересно хората да потвърдят това.

Трудовете на Шико Шавиер ни предоставят една поредица от информации много еволюирали спрямо нашата незначителност пред Вселената, показвайки ни, че Отвъд съществуват много неща от това, което той може да разкаже.
Хората, трябва да издигнат мисленето си, да повишат вибрационното си равнище, за да могат да придобият знания и да търсят отвъд комфортната зона, отвъд земната Земя, отвъд нашата посредственост.
Това е много важно!

Светът е в процес на трансформация. Да, планетарния преход е една реалност. Всички ние усещаме това.

Да разгледаме въпроса за времето!
В книгата "Генезис" Алан Кардек в глава 18 "Времето е дошло". Той също стига до заключението и  информацията от висшите духове, че един планетарен преход на Света на изпитания и пробация (който е Земята сега) вече е започнал 100 години по-рано преди кодификацията на Спиритистката Доктрина в 1756г.
Какво последвало скоро след 1756г., някой спомня ли си?
Френската революция.
И след това през 1776г. какво станало на 4 Юли?
Независимостта на Северна Америка, която повлияла върху какво -
вътрешните освободителни движения в Латинска Америка и
включително и в Бразилия, която се освобождава от Португалия на 7 Септември 1822г.

И от там цялата трансформация в социално-икономическата сфера, политиката, социалната сфера, науката, която се случва, плюс индустриалната революция; Достиженията на психологичните науки от втората половина на 19 век.

Успоредно на появата на Спиритизма с Алан Кардек, работата на Фройд преди него, работниците в болниците на Париж като последователи на труда на Фройд. Цялото движение на промяна на парадигмата щяло да кулминира в 21 век в науката и технологиите.

Шико Шавиер ни казва, че 20 век ще бъде известен в бъдещето на човечеството като век на науките и технологиите. Но 21 век за разлика от 20 век ще бъде познат като век на възраждане на изкуствата и духовността. Защо?
Защото е финалът на процеса на планетарния преход.

Една книга посява отговорите. Като отговор на един въпрос към Шико Шавиер за планетарния преход, той казва следното:
Духът на Еммануел потвърждава, че Земята ще стане Свят на Възстановяване/Регенерация през 2057г.
Не сме много далеч от това време.
Какво ни подсеща това?

Това са 200 години от кодифицирането на Спиритизма от Алан Кардек през 1857г.
300 години от началото на прехода.
Тогава в действителност този срок от 50 години е в рамките на "другия срок" (виж повече в DATA LIMITE - КРАЙНИЯ СРОК СПОРЕД ШИКО ШАВИЕР - филм)

Реалния срок за планетарния преход - 3 века. Започва 100 години преди кодификацията на Спиритизма и приключва 200 години по-късно.
Тогава ние се изкачваме стъпка по стъпка към това положение в научното развитие, технологичния напредък, напредъка в медицината, в разбирането как функционира човешкото тяло, в сферата на изкуствата, в изразяването на чувствата и в областта на духовността.
Всичко това е една стъпка следвана от друга по пътя на регенерация на планетата.

Някои хора казват: Но Шико Шавиер никога не е говорел за "край на света".
И аз отговарям: Не, не е. В документалния филм DATA LIMITE - КРАЙНИЯ СРОК СПОРЕД ШИКО ШАВИЕР и в книгата "Não Será em 2012" не се говори за край на света.
Не съществува край на света. Това, което е - е края на един период, един период на Земята като планета на изкупление и пробация, където преобладава кое?
- злото и невежеството
- лошите наклонности
- престъпленията
- войната


Спомняте ли си, че майката на Шико Шавиер говори за цивилизацията на Сатурн. Тя казва, че там никога не са имали тези проблеми на войната. А преди това, в 714 глава на тази книга тя говори за Марсианската цивилизация, чиято планета вече е планета на регенерация, по-малко еволюирала от Сатурн, но все пак е планета на регенерация.

И разликата в еволюцията на марсианците в сравнение със земляните е, че там на Марс като че ли сме били сестрински цивилизации формирани между двете съседни планети.
За това, ако ние можехме да еволюираме, както те са еволюирали - без войни, без териториални конфликти, без колективни убийства, ние може би щеше да достигнем еволюцията, която те вече са постигнали, много напред и отвъд нашето техническо разбиране, разбирането ни за технологии и наука сега.

Защото за нещастие стъпките на Земята, стъпките на земните цивилизации винаги са били белязани от болка, сълзи, конфликти, войни, които забавят нашите стъпки на еволюция с хилядолетия.

И тук ние сме в този период, този период на присъединяване, който бе даден на човечеството още от момента, когато човек стъпва на Луната на 20 Юли 1969г.

Защо този момент?
От момента, когато напускаме земната повърхност, насочени към другo небесно тяло, каквото е нашата Луна, ние излизаме категорично от ограничената позиция на Земята, повишавайки риска от нашата цивилизация там навън.

Тези ядрени оръжия, които всички имаме, десетки хиляди и не знаем колко точно, заедно с проектите, които съществуват и вече са извън употреба, могат да променят нашето пространство и охраняваната ядрена зона, което може да засегне много, а не само нашата цивилизация, както припомня Жулиано, да разруши Земята 80 пъти, но може и да окаже ефект и върху самия баланс на Слънчевата система, да повлияе на Луната, да повлияе на съседните цивилизации.

И по тази причина Христосите (има се предвид напреднали същности от същия висок ранг какъвто е Христос, всъщност Христос е символ на определено много високо ниво на развитие на духа, детайли за което има на други места), угрижени  от военния технологичен напредък на най-силните земни нации, слагат едно ограничение на този напредък.
И това, което казват по отношение на срока от 50 години, е че ще наблюдаваме по време на този период - до 2019, технологичен и социален напредък на Земята, за да не направи тя тази глупост - да падне в една трета голяма световна война.


До тук това е 35 минути от лекцията на Жералдо Лемос Нето - втора част засяга някои теми, които вече са обсъдени в документалния филм DATA LIMITE - КРАЙНИЯ СРОК СПОРЕД ШИКО ШАВИЕР. За това, ако не сте го гледали, той може да допълни информацията ви по тук засегнатите теми, докато направя превод на втора част на материала.

превод по слух:
Павлина Николова




Няма коментари:

Публикуване на коментар